Eerste week brazilie - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Daphne Koningen - WaarBenJij.nu Eerste week brazilie - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Daphne Koningen - WaarBenJij.nu

Eerste week brazilie

Door: daphnekoningen

Blijf op de hoogte en volg Daphne

10 Januari 2011 | Brazilië, Brasilia

De eerste week in Brazilie zit er op, dus ik vond het wel tijd worden voor een klein verslagje. We zijn de reis begonnen in Sao Paulo waar het op dag 1 meteen regende, dus dat was niet echt het zonnige begin wat we verwacht hadden. Desondanks zijn we wel de stad ingeweest natuurlijk en hebben we ons goed vermaakt in ons discohostel, waar we biertjes hebben gedronken met de andere backpackers. Dag 2 werkte het weer wat beter mee en zijn we samen met 3 anderen uit het hostal de stad ingegaan. Een van hun kende aardig de weg (en ook niet onbelangrijk, een aardig woordje Portugees), bovendien was het een typische Italiaanse macho, dus die vond het wel fijn om de leiding te nemen. En wij hadden dus, heel handig, onze eigen gids in Sao Paulo. Nadat we de buurt in de omgeving van de av. Paulista hadden verkend zijn we naar het MASP museum geweest. Later zijn we ook nog in onze eigen buurt, Villa Madalena (een beetje een hippie achtige wijk) naar Batmans Alley geweest, een lange steeg helemaal vol gekalkt met supermooie graffiti.

Diezelfde avond hebben we de nachtbus naar Angros dos Rei genomen, waar we de volgende ochtend met de boot naar het eiland Ilha Grande zijn gevaren. Echt een prachtig eiland, met supermooie stranden en geen auto's, dus er hangt echt een vakantiesfeer. Wel een Braziliaanse vakantiesfeer, aangezien het nu vakantietijd is hier, dus weinig andere buitenlanders en weinig mensen die ons verstonden...
Na heerlijk op het strand geluierd te hebben en lekker bruin (Sophia) respectievelijk knalrood (ikke) geworden te zijn, vertrokken we de volgende dag voor een boottrip langs alle mooie stranden van Ilha Grande. Wij dachten "Lekker relaxed bootje varen", maar dat was niet helemaal het geval. Onze kapitein Paulino was namelijk een ware snelheidsduivel en de zee was nogal onrustig die dag. Bovendien waren wij zo slim om voorin de speedboot te gaan zitten, dus bij elke golf werden we zo'n 2 meter hoog de lucht in gelanceerd en vervolgens klapte je dan weer heel hard op het water. Was wel heel gaaf om zo hard door het water te gaan en de stranden waren inderdaad prachtig. Wel jammer dat ik op een gegeven moment zo erg verbrand was dat ik een soort tent moest maken van m'n strandlaken om me beschermen tegen de zon (oh ja en ook niet zo heel slim dat ik m'n net aangeschafte zonnebril verloor in het water), maar verder was het helemaal top!

Na Ilha Grande zijn we naar Rio gegaan, waar het weer inmiddels stralend is en waar de rode kleur van mijn huid langzaamaan in bruin verandert. We zijn de eerste avond meteen op stap geweest met een stel amerikanen die we hier hebben ontmoet. Eerst gingen we naar een sambaschool, waar je optredens had van een livebandje, geweldige sambadansers en een hele grote groep trommelaars. De zaal (leek eigenlijk meer een grote hal) was helemaal afgeladen met mensen die allemaal aan het dansen waren, echt een fantastisch feestje. Daarna zijn we naar de wijk Lappa gegaan. Uitgaan in de clubs daar was best leuk, maar niet veel anders dan in Nederland. Op straat daarentegen was het echte leven. Met heel veel dansende en feestvierende mensen.
De dag erop zijn we lekker naar het strand geweest. Eerst naar Copacabana (waar ons hostal ook staat). Dat was echt het meest afgeladen strand dat ik ooit van mijn leven heb gezien. Het zag er letterlijk zwart van de mensen. Daarna naar Ipanema met onze amerikaanse vrienden. Ook in Ipanema was het afgeladen maar wel iets relaxter dan in Copacabana. Verder nog even een 'hippiemarkt' bezocht in Ipanema (vond het wel meevallen hoe hippie het was) en daarna vroeg naar bed want we gaan vandaag de hele dag op pad om alle toeristische attracties van Rio te bezoeken.

Dat was het even voor nu, best veel gedaan dus in 1 week!

• 10 Januari 2011 - 11:57

A3:

Hee ouwe brokkenpiloot! Moest heel erg lachen, zag het meteen voor me. Wel handig hè zo'n privémacho. Veel plezier, ook aan Soof. Dan hou ik ondertussen Nl wel draaiend (sort of)

• 10 Januari 2011 - 12:24

Gaya:

Lama's! Leuk leuk jullie avonturen. Zie het helemaal voor me, lekker zo onhandig met je tent op een stuiterende boot. Hilarisch! Hopelijk snel meer van dit soort verhalen! Geniet! Kus

• 10 Januari 2011 - 13:10

Veronique:

Klinkt helemaal geweldig daar!
    Niet meer verbranden, zonnebril vasthouden en genieten. Veel plezier en groetjes aan Sophia.

• 10 Januari 2011 - 13:10

Morene:

Lach me rot hier! Vooral om dat verhaal met die boot, ha! Ondertussen start ik hier maar weer Photoshop op voor een plaatje bij een publicatie......

• 10 Januari 2011 - 15:04

Lisette:

Tak hoe mooi al je eerste update! Kan niet wachten om meer van jullie avonturen te beleven. Enjoy enne, smeer je goed in!! dikke kus

• 10 Januari 2011 - 22:10

Thom De Gimp:

Weet je eigenlijk al wanneer je weer kan werken?

• 13 Januari 2011 - 14:08

A3:

Ben ik trouwens de enige die het geweldig vindt dat deze site voor ons aftelt wanneer de Daffie terug krijgen?

• 13 Januari 2011 - 21:42

Melissa:

Goed begin! Veel gezien al zeg. Hoop dat jullie niet te veel last van de overstromingen hebben.

• 14 Januari 2011 - 09:29

Ben:

Nee hoor A3 ik ben zelfs thuis de dagen aan het turven boven het bed :)

• 15 Januari 2011 - 01:03

Daphne:

ahhh ben en a3 zijn te lief! ben heel hard met geld aan het smijten hier, dus wie weet ben ik er zo weer, kan ik gelijk komen werken mr glimp(?)